Nieuwe klanten werven met webinars

Netwerken

Vind je het lastig om nieuwe klanten te werven? Durf je bestaande klanten niet lastig te vallen door ze om referenties te vragen? Het gevoel te moeten bedelen schrikt menigeen af. Je vindt in dit artikel een tip waarmee je wellicht wel uit de voeten kunt.

Laten wij eerlijk wezen: wanneer wij bestaande klanten vragen “Kent u nog iemand die ik op dezelfde manier kan helpen als u?” dan kan het gevoel je bekruipen dat je opdringerig bent.

Trouwens lang niet elke klant is hiervan gediend. Zelfs niet op de particuliere markt. Ik merkte bijvoorbeeld vroeger dat klanten in de ene stad (Amsterdam) een stuk positiever op deze vraag reageerden dan in andere plaatsen (Heemstede/Haarlem).

Gelukkig is er ook nog een andere, minder opdringende manier, om via bestaande klanten referenties te vergaren. Hoe?

Organiseer een webinar!

Zo’n webinar hoeft helemaal niet lang te duren. Denk aan 20 tot 30 minuten. Langer hoeft écht niet. Geef de deelnemers waardevolle informatie, bijvoorbeeld over een bepaald probleem waarvoor jij een goede oplossing hebt. Bespreek kort en krachtig een case en geef praktische tips en adviezen.

In deze tijd van zoom en teams hoef ik denk ik niet meer uit te leggen wat een webinar is. Maar voor de zekerheid: een webinar is een presentatie via internet. Mensen kunnen meekijken op het beeldscherm van jouw computer en horen je stem.

Stuur een uitnodiging naar je klanten

Vraag ze daarin niet alleen om zelf deel te nemen maar verzoek ze ook om deze uitnodiging in hun relatiekring te verspreiden. Feitelijk vraag je je klanten niet meer om een gunst, maar bewijs je ze een dienst. Aardige kans dat je hierdoor in contact komt met nieuwe prospects.

De gouden regel voor webinars is: geef waardevolle informatie.

De belangrijkste don’ts:

  • Probeer niet je product of dienst te verkopen tijdens het webinar.
  • Stel jezelf en je bedrijf niet uitgebreid voor.
  • Houd op geen enkele manier een verkooppraatje.

Webinars blijken in de praktijk de grootste kans te bieden op productieve contacten met nieuwe klanten. De conversie is hoger dan bij alle andere mogelijkheden die je op internet ter beschikking staan.

Wacht met je commerciële activiteiten nadat je het webinar hebt gegeven. Je kunt ze bijvoorbeeld bellen of gerichte e-mails versturen en op die manier de nieuwe leads geduldig verkooprijp maken.

Tip. Na afloop van een webinar kun je de deelnemers een korte vragenlijst sturen. Vraag naar welke onderwerpen ze (nog meer) geïnteresseerd zijn. Directer kan ook: vraag of je contact met ze kunt opnemen om samen verder te praten.

Alles uit je activiteiten halen?

Ben je op zoek naar nieuwe klanten? Wil je meer verkopen aan bestaande klanten? Je concurrent de loef afsteken? Kortom: wil je meer winstgevende omzet?

Dan ben je hier aan het juiste adres. SalesQuest helpt je verder op weg richting verkoopsucces via praktische online acquisitie- en verkooptrainingen. Vanaf prospects verleiden via internet, telefonische acquisitie tot en met het afronden van de verkoop. Kortom: wij zetten verkopers op scherp. Meer weten…

Geef een reactieReactie annuleren