Interessante boeken voor verkopers en sales managers

Je vindt op deze pagina een interessante selectie boeken speciaal voor verkopers en managers.

Elementaire gewoontes

Elementaire gewoontesHet maakt niet uit wat je doelen zijn; dit boek geeft je een bewezen manier om jezelf – elke dag – te verbeteren.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Het probleem is het systeem dat je gebruikt. Slechte gewoontes blijf je herhalen niet omdat jij niet wilt veranderen, maar omdat je het verkeerde methode gebruikt.

Elementaire gewoontes biedt een bewezen methode die zorgt dat je eindelijk je gewoontes kunt aanpassen. Na drie jaar onderzoek heeft James Clear met behulp van theorieën uit de biologie, psychologie en neurowetenschap de ultieme gids geschreven, waardoor ongewenste gewoontes verdwijnen en je veel makkelijker met je goede gewoontes aan de slag gaat. Meer weten…


IJS verkopen aan eskimosIJs verkopen aan eskimo’s (Herziene editie) De psychologie van overtuigen

Wat geeft persoonlijke overtuigingskracht? Wat maakt ideeën overtuigend? Overtuigen lijkt pure magie, maar wordt in dit boek feilloos ontrafeld tot één geheim.

In ‘IJs verkopen aan eskimo’s’ biedt Pacelle van Goethem een revolutionair model, inzicht in de psychologie van overtuigen, gebaseerd op hersenonderzoek en haar voortdurende onderzoek naar de best practices. Ze beschrijft in dit boek precies wat nodig is om onweerstaanbaar te worden.

Deze jarenlange bestseller is volledig herzien en geactualiseerd met nieuwe inzichten, voorbeelden en nog meer praktische tips. Meer weten…


De eerste indrukDe eerste indruk

Als je iemand voor het eerst ontmoet, vorm je vaak al binnen een halve minuut een indruk. Maar is die eerste indruk altijd de beste? Waarom val je wel of niet op iemand? Wat is de rol van macht en afhankelijkheid bij indrukvorming? Hoe zorg je ervoor dat je goed overkomt bij een sollicitatie of een eerste date? En moet je wel altijd ‘jezelf zijn’?

Je kunt je eerste indruk nooit meer overdoen. We beoordelen anderen in een momentopname en we weten dat we zelf ook beoordeeld worden. In ‘De eerste indruk’ licht Roos Vonk deze beide aspecten van indrukvorming toe aan de hand van herkenbare voorbeelden en wetenschappelijk onderzoek. Met haar kenmerkende knipoog en aantrekkelijke schrijfstijl verklaart ze de psychologische raadsels van ons sociale verkeer.

Ook online indrukken vormen en jezelf promoten via sociale media komen aan bod. Daarnaast bevat het boek tests waarmee je kunt ontdekken hoe het proces van indrukvorming bij jezelf werkt. Dankzij De eerste indruk was het nog nooit zo leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Meer weten…


Linkedin powerLinkedIn Power Ontdek de superkracht van LinkedIn

LinkedIn is hot. Niet zo gek eigenlijk want LinkedIn is hét zakelijk online platform waar je snel en gemakkelijk in contact kunt komen met jouw doelgroep. In tegenstelling tot de andere social media kun je met een post op LinkedIn nog veel mensen bereiken zonder een euro uit te geven!

Je kunt ervoor zorgen dat je probleemloos wordt gevonden door potentiële klanten of opdrachtgevers en door je kennis te delen kun je jezelf profileren.


Nummer 1

Zo word je de bekendste naam in je markt en krijg je klanten voor het leven

Een manier om meer naamsbekendheid te krijgen is tips geven in je marketing. Daarom delen veel ondernemers gratis hun kennis op internet. Maar wacht eens. Wie verdienen er
nou meer: teachers of entertainers? Je lerares Duits van vroeger of Beyoncé?

Entertainers zijn populairder, en ze hebben een hogere status. Dat weet je allang. Maar waarom gebruik je het dan niet in je marketing?

Maak je artikelen, je advertenties en je nieuwsbrieven entertaining. Zodat je klanten geen genoeg van jou kunnen krijgen. Stop met teachen, begin met teasen!


Online invloedOnline invloed

Hoe maak je van kijkers kopers? En van afhakers aanhakers? Door het slim toepassen van gedragspsychologie haal je veel meer resultaat uit je website, app of online campagne. Psycholoog en webdesigner Joris Groen en overtuigingsgoeroe Bas Wouters leggen haarfijn uit wat werkt, wat niet werkt, en waarom.

In dit boek vind je concrete en makkelijk toepasbare richtlijnen, gebaseerd op 40 jaar praktijkervaring en de inzichten van de belangrijkste gedragswetenschappers van dit moment, zoals Fogg, Cialdini en Kahneman. Meer weten…


Invloed - CialdiniInvloed – De zeven geheimen van het overtuigen

Lees de geheel herziene en uitgebreide versie van bestsellerauteur Robert Cialdini

In de nieuwe editie van deze veelgeprezen bestseller legt Cialdini uit waarom mensen ‘ja’ zeggen en hoe je deze inzichten in zowel werk- als privésituaties kunt toepassen. Aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden en de wetenschap erachter leer je hoe je de universele principes van invloed kunt toepassen, zodat je anderen kunt overtuigen en – minstens zo belangrijk – hoe je jezelf kunt verdedigen tegen invloedspogingen van een ander. Meer weten… (via managementboek.nl)


RUIS

Ruis - D. KahnemanEen baanbrekend boek dat onze denkwijze zal veranderen, van de experts in strategisch denken en auteurs van de megabestsellers Thinking, Fast and Slow (Ons feilbare denken) en Nudge

Overal waar mensen beslissingen nemen, is sprake van ruis: verschil in oordelen die identiek zouden moeten zijn. Artsen stellen verschillende diagnoses bij dezelfde patiënt, rechters geven verschillende straffen voor hetzelfde delict, twee collega’s beoordelen vergelijkbare sollicitanten verschillend. Iemand neemt ‘s ochtends andere beslissingen dan ‘s middags. Zulke voorbeelden van ruis zijn overal te vinden, maar mensen en organisaties zijn zich gewoonlijk niet bewust van de rol van ruis bij hun beoordelingen en hun handelen.

Met een aanstekelijk enthousiasme bespreken Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman, Olivier Sibony en Cass Sunstein op basis van de nieuwste bevindingen in de psychologie en gedragseconomie hoe en waarom wij zo vatbaar zijn voor ruis bij het nemen van beslissingen, en wat we eraan kunnen doen.

‘Ruis is een briljant onderzoek naar een ongelooflijk groot maatschappelijk probleem waar iedereen tot nu toe overheen keek.’ Steven Levitt, auteur van Freakonomics. Boek bestellen via managementboek.nl