Wat doe je wanneer jij de duurste aanbieder bent?

Onderhandelen


Ben jij een van de duurdere aanbieders in de markt? Dan loop je vast met enige regelmaat tegen prijsbezwaren aan. Hoe ga je daar mee om?

Wanneer jij weet dat je tot de duurdere, misschien wel de duurste, aanbieders in de markt behoort, dan is het onverstandig om tot het laatste moment met je prijsopgave te wachten. Om de hete brij heen draaien en het heikele moment voor je uitschuiven heeft eigenlijk alleen maar nadelen.

  1. Het kan lijken dat je iets te verbergen hebt. Dat is slecht voor het vertrouwen dat men in je heeft.
  2. Het tweede probleem is dat men je meteen in de verdediging drukt als je uiteindelijk je prijs noemt. Aardige kans dat de prospect niet meer hoort, wat jouw extra toegevoegde waarde is en flink tegenspartelt.

Ze zeggen wel eens ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook in dit geval. Laten wij er van uit gaan dat jullie niet alleen duurder zijn, maar ook meer toegevoegde waarde bieden dan anderen. Dan is het verstandig om de prijs van je product of dienst vroegtijdig ter sprake te brengen. Je neemt zelf het initiatief en daarmee krijg je de kans om je hogere prijs te rechtvaardigen.

Tja… en als je geen goede motivatie hebt voor je hogere prijs? Dan heb je inderdaad een probleem.


Slim onderhandelen over prijzen

Hakketakken klanten steeds vaker over jouw prijzen? Loop je deals mis omdat klanten vinden dat je te duur bent? Dan is dit praktische boek de oplossing voor het probleem. Je leert hoe je het verkoopgesprek opbouwt en op het juiste moment je prijs presenteert. Tja… en als ze dan toch moeilijk gaan doen, dan vind je talloze slimme oplossingen. Kortom: ontdek de geheimen van succesvolle onderhandelaars!

Geef een reactieReactie annuleren