Zo maak je een perfecte eerste indruk

Eerste indruk


Wij kennen allemaal het belang van eerste indrukken. Ze zijn binnen een paar seconden gemaakt en ze blijven lang hangen. Dus kun je maar beter meteen een goede start maken. Hoe doe je dat?

Het is heel eenvoudig. Zorg allereerst dat je er tot in de puntjes verzorgd uit ziet. Je uiterlijk is het eerste wat mensen zien.

Tip. Pas je aan je klanten aan. Kleed je net iets beter dan je gemiddelde klant. Het maak nogal een verschil of je een bouwplaats op loopt of de moderne kantoorjungle induikt.

Neem een actieve houding aan. Dus recht overeind, schouders omhoog en kijk de ander aan. Maak oogcontact. Terwijl je dit doet, tover je een glimlach op je gezicht.

Vind je op afroep glimlachen moeilijk? Zeg onhoorbaar iets geks tegen jezelf. Je schiet in de lach en hebt een stralend gezicht. Een goede eerste indruk is verzekerd.

Moet je even wachten op je afspraak, bijvoorbeeld in een receptie van een kantoor? Blijf staan. Het maakt een actievere indruk dan wanneer je gaat zitten. Bovendien plaats je jezelf op hetzelfde niveau als jouw klant of prospect.

Geef een reactieReactie annuleren